Srbija i Francuska miroljubivi u Beogradu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalske rerpezentacije Srbije i Francuske igrale su sinoć u prijateljskoj utakmici u Beogradu neriješeno 1:1.

Meč je obilježen debijem novog selektora reprezentacije Srbije, holandskog stručnjaka Dika Advokata, koji je na dužnost imenovan 28. jula.

Njegovi izabranici pružili su sasvim solidnu partiju protiv domaćina kontinentalnog šampionata, igrali angažovano i srčano i malo je nedostajalo da slave.

Domaćin je u Humskoj bolje otvorio utakkicu, krenuo sa napadima, ali su do vođstva prvi došli “trikolori”. Poslije kornera i nesporazuma u odbrani Srbije na pravom mjestu našao se Pogba i iz blizine matirao golmana Stojkovića.

U nastavku susreta “orlovi” su zaigrali preduzimljivije, Tošić je mogao da izjednači rezultat, ali do odmora nije bilo većih uzbuđenja ni posebno kvalitetnog fudbala.

U nastavku utakmice srpski fudbaleri su opravdali očekivanja. Krenuli su snažno protiv renomiranog rivala i sve češće opasno prijetili, a trud im se isplatio u 80. minutu, kada je Kolarov silovitim šutem sa oko 20 metara pogodio mrežu golmana Lorisa.

Do kraja meča domaćin je svim silama nastojao da napravi potpun preokret, Ivanović je u samom finišu skoro uspeo, ali je Loris krajnjim naporom zaustavio njegov udarac za već “viđen” gol.

Mogli su i Francuzi da savladaju odličnog Stojkovića, ali je ipak ostao miroljubivi rezultat.

Francuska je samo formalno u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016, čiji je domaćin, a u kojoj igra Srbija.

Srpska reprezentacija kvalifikacije za EP počinje 11. oktobra utakmicom u gostima protiv Jermenije, a do kraja godine igraće na domaćem terenu 14. oktobra protiv Albanije i 14. novembra protiv Danske.

Statistika

Pred oko 10.000 gledalaca na stadionu Partizana, sudio je Volfgang Štark iz Njemačke.

Strijelci: Kolarov u 80. za Srbiju, a Pogba u 13. minutu za Francusku.

Žuti kartoni: Nastasić, Ðuričić (Srbija), Kabaj, Pogba (Francuska).

Srbija: Stojković, Ivanović, S. Mitrović, Nastasić, Kolarov, Gudelj (od 61. Kuzmanović), Matić, Z. Tošić, Tadić (od 61. Ðuričić), Marković (od 86. Ljajić), Ðorđević (od 75. A.Mitrović).

Francuska: Loris, Sanja, Varan, Matje, Dinje, Sisoko (od 83. Valbuena), Pogba (od 75. Matuidi), Šniderlin, Kabaj, Remi (od 62. Benzema), Kabela (od 62. Lakazete).