Atletičarke Borca osmi put najbolje

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Atletičarke Borca trijumfovale su na Ekipnom prvenstvu BiH, koje je u subotu održano u Banjaluci, dok su u muškoj konkurenciji titulu podijelili Borac i Zenica.

Prvi put se desilo da dva tima podijele prvo mjesto, tako da će Atletski savez BiH odlučiti ko će u Kup evropskih šampiona naredne godine. Borac i Zenica su imali po 30 bodova, a trećeplasirana Sloboda Tehnograd 18.

Tim Borca činili su Luka Radoš, Sait Huseinbašić, Borislav Dragoljević, Božidar Vujić, Osman Junuzović, Nikola Brkić, Aleksandar Novaković, Zlatan Šeranić i Aleksandar Šešić, koji je oborio juniorski rekord RS u bacanju koplja (59,60 metara). Za Zenicu su nastupili Edin Hećo, Aldin Ćosić, Amel Tuka, Edin Zec, Samir Hodžić, Dino Mehmedagić, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić i Dejan Skočo.

Osmu titulu u ženskoj konkurenciji osvojio je banjalučki Borac, koji je nastupio u sastavu: Nikolija Stanivuković, Ksenija Kecman, Jelena Gajić, Vladana Gavranović, Tanja Marković, Gorana Tešanović i Aleksandra Vidović. One su na Gradskom stadionu sakupile 45 bodova. Drugo mjesto je pripalo Slobodi Tehnograd (32), treće Glasincu (28), a četvrto Doboju (24).

“Potvrdili smo kontinuitet dobrih rezultata, iako smo nastupili bez Lusije Kimani, Anje Erceg i Milice Ožegović, koje zbog povreda i bolesti nisu mogle da se takmiče. Od 13 disciplina pobijedili smo u 7”, rekao je Nebojša Matijević, šef stručnog štaba Borca.