Fudbaleri Borca najavili izlazak iz rezultatske krize

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Treću vezanu pobjedu, uključujući i onu u Kupu BiH protiv Drine iz Zvornika, ostvarili su u nedjelju naveče u 8. kolu BH Telecom Premijer lige igrači Borca i tako najavili izlazak i rezultatske krize.

Izabranici trenera Vinka Marinovića savladali su u Banjaluci aktuelnog šampiona, Zrinjski, rezultatom 1:0. Iako su Mostarci bili opasniji većim dijelom utakmice i stvarali šanse, domaćinima je pobjedu donio Aleksandar Subić u 46. minutu.

“Zrinjski je bio bolji protivnik, ali mi smo imali više sreće. Znali smo da nam u goste dolazi opasna ekipa, čiji igrači imaju veliki posjed lopte i u tom segmentu igre nismo mogli da im pariramo. Jedino rješenje za nas bilo je da čekamo priliku iz kontranapada. Jednu takvu priliku pretvorili smo u gol, što nam je donijelo veoma važna tri boda. S obzirom na dvije-tri zaista dobre šanse, Zrinjski je vjerovatno zaslužio da postigne barem pogodak, ali na našu sreću to se nije desilo”, istakao je Marinović za Nezavisne novine.

Strateg “plemića” nije bio pretjerano ljut na svoje izabranike. Smatra da je protivnik disciplinovanom odbranom onemogućio realizaciju njegovom timu.

“Borac je bio odlučan u svojoj namjeri da se brani i uspio je doći do apsolutno zaslužene pobjede. Mi nismo uspjeli naći put do njihovog gola, a oni su znalački iskoristili jednu našu grešku, na čemu im možemo samo čestitati. Imali smo apsolutnu dominaciju, kontrolisali utakmicu, ali ono što je najvažnije, nažalost, nismo uspjeli zatresti mrežu. Mojim igračima jedino zamjeram na realizaciji, dok su borbenost i zalaganje bili na vrhunskom nivou”, smatra Branko Karačić, strateg Zrinjskog.

Borac će treću uzastopnu pobjedu u Premijer ligi tražiti narednog vikenda u gostima kod Radnika iz Bijeljine.

Zrinjski će na domaćem terenu igrati gradski derbi sa Veležom.

U 9. kolu (27. i 28. septembra) sastaju se:

  • Čelik – Drina
  • Olimpik – Travnik
  • Radnik – Borac
  • Vitez – Sloboda
  • Zrinjski – Velež
  • Široki Brijeg – Sarajevo
  • Željezničar – Zvijezda
  • Slavija – Mladost.