Trostruko slavlje Ane Ivanović

[dropcap]PEKING[/dropcap] Srpkinja Ana Ivanović danas je imala trostruki razlog za slavlje.

Osigurala je nastup na WTA finale u Singapuru, gdje će igrati 8 najboljih teniserki svijeta, plasirala se u četvrtfinale turnira u Pekingu, a zatim i u polufinale.

Ivanovićeva (deveti nosilac) je u trećem kolu savladala Njemicu Sabine Lisicki rezultatom 6:3, 7:5, a nedugo nakon izlaska na teren potvrđeno je da se kvalfikovala za nastup u Singapuru, pošto je Angelik Kerber, trenutno deveta igračica sa godišnje WTA liste (Ivanovićeva je osma), izgubila od Svetlane Kuznjecove. Ivanovićeva je tako izborila četvrtfinale, ali neće igrati jer se Rumunka Simona Halep (2) povukla sa turnira zbog povrede lijevog kuka. Prethodno je pobijedila Njemicu Andreu Petković (15) sa 7:6 (4), 5:7, 7:6 (1), ali je nakon toga odustala od takmičenja u Pekingu.

“Bio od odličan meč sa Sabine. Uvek je teško igrati protiv nje, odlično udara lopticu i servira. Trudila sam se da budem agresivna i mislim da sam to radila vema dobro”, rekla je Ivanovićeva, koja se sprema za subotnji duel sa pobjednicom meča Marija Šarapova (Rusija, 4) – Svetlana Kuznjecova (Rusija).

Amerikanka Venus Vilijams predala meč trećeg kola Čehinji Petri Kvitovoj (3) zbog virusne infenkcije.

“Veoma sam razočarana zbog ovakve odluke. Žao mi je što nisam u mogućnosti da izađem na teren i da igram protiv Kvitove. Želim svim koleginicama puno sreće na turniru i jedva čekam da se vratim naredne godine”, rekla je Vilijamsova.