Završen prvi međunarodni golmanski kamp

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nakon pet dana intenzivnih treninga završen je Prvi međunarodni golmanski kamp.

U motelu “Bešlić”, legendarnog pjevača Halida Bešlića u Semizovcu, uspješno je okončan ovaj jedinstveni fudbalski projekat u našoj zemlji u kojem su se na jednom mjestu okupili golmani iz cijele BiH – Velike Kladuše, Bihaća, Bosanke Otoke, Prnjavora, Banjaluke, Srebrenika, Laktaša, Brčkog, Lukavca, Tuzle, Stoca, Mostara, Breze, Fojnice, Sarajeva, ali i iz Zagreba, Bjelovara, Beograda, Austrije,Turske, Švedske, Italije i daleke Kanade.

“Više smo nego zadovoljni urađenim. Nakon pet dana svi su sretni i puni utisaka otišli svojim domovima. Izrazili su želju da kamp ponovo bude održan u oktobru. Sigurno je da će ovaj projekat dugo trajati i postati tradicionalan. Naravno, on zahtijeva još dosta ulaganja, a već u naredni trebala bi biti uključeno nekoliko poznatih golmanskih imena iz BiH i regiona. Nadamo se i podršci čelnika Fudbalskog saveza BiH, koja je prvi put izostala, kao i najboljih klubova iz naše zemlje”, kaže Nijaz Šivšić, direktor “Management&Promotion Teama” i “Sportscouta”, koji je organizovao prvi međunarodni golmanski kamp zajedno s Adijem Musićem.

Za najprespektivije mlade golmane izabrani su Fadil Komić iz Bihaća, Nedim Fišić iz Konjica, te Manuel Hegeduš iz zagrebačkog Dinama.

Za najbolje u juniorskoj kategoriji izabran je Azir Muminović, golman Slobode iz Tuzle i golman reprezentacije BiH U-19, te Deni Kakša iz Bjelovara i Mohammed Balci iz Turske. Oni su kao nagrade dobili golmanske dresove Manuela Nojera, Samira Handanovića i Ikera Kasiljasa.

Polaznike kampa su, pored Musića, trenirali Mirsad Karić, bh. trener golmana, i Danijela Blagojević, trener golmana iz Beograda.

“Drago mi je što sam bio dio ove lijepe priče. Kamp je premašio naša očekivanja. Zvali su nas svi roditelji i čestitali na urađenom poslu. Naravno, pored sportskih aktivnosti organizovali smo nekoliko izleta, tako da su učesnici mogli da se uvjere u ljepote Baščaršije, Visočkih piramida”, kaže Adi Musić, bivši golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860.