Toni Nadal: Možda se penzionišem prije nego što Rafa završi igračku karijeru

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Dugogodišnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da bi mogao da se penzioniše prije nego što španski teniser završi igračku karijeru.

“Nalazim se u godinama u kojima je izvjesno da ću se uskoro oprostiti od trenerskog posla, bez obzira na to da li se Rafa penzioniše ili ne. Međutim, ja ne brinem o budućnosti. Vjerovatno ću ostati u tenisu. Rafa je otvorio tenisku akademiju u Manakoru i vjerujem da ću tamo raditi. Dobio sam i nekoliko drugih ponuda, pa sam siguran da ću se idalje baviti tenisom”, izjavio je Toni Nadal, a prenosi Kurir.

Toni je rekao da se njihov odnos promijenio tokom godina.

“Naš odnos se promijenio kada je Rafa sazreo. Do tada smo imali odnos kao otac i sin. Razlika u godinama ne predstavlja problem kada ste obojica odrasli ljudi. Nekada sam ja diktirao sve, ali kada je Rafa stasao on je počeo da donosi odluke i to je normalno”, dodao je Toni.

On je priznao da bi mu bilo teško da trenira nekog drugog tenisera.

“Poslije toliko godina sa Rafom bilo bi mi zaista teško da treniram nekog drugog, pogotovo jer je on bio toliko uspješan. Mladi igrači ponekad nemaju poštovanja za starije i nikada ne bih volio da se nađem u takvoj situaciji. Sa Rafom nikada nisam imao taj problem”, rekao je Toni.

On je istakao da nijednom nije pomislio da napusti svog sestrića.

“Tokom godina, kao i u svakom odnosu, bilo je tenzija. Međutim, nikada nismo pomislili da se raziđemo. Ja sam bio veoma strog trener, posebno u godinama kada se on formirao kao igrač.”

Ujka Toni nije putovao sa Rafom na turnir u Pekingu, gdje je treći reket svijeta poražen u četvrtfinalu od Slovaka Martina Kližana – 6:7 (7:9), 6:4, 6:3.

Poslije tog meča španski teniser je prokomentarisao Tonijevu izjavu.

“Razgovarali smo telefonom. Stekao sam utisak da je on još uvek moj trener”, našalio se Rafael Nadal.