Ðorđević: Idemo dalje, hladne glave i s vatrom u srcu

[dropcap]GRANADA[/dropcap] Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je poslije pobjede nad Iranom da je to bila ključna utakmica za njegove izabranike na prvenstvu svijeta u Španiji.

Srpski košarkaši su danas u Granadi slavili rezultatom 83:70, zabilježili drugu pobjedu u A grupi i obezbijedili plasman u osminu finala Mundobasketa.

“Ovo je bila ključna utakmica, ona za koju smo se najviše pripremali i od koje smo najviše strepeli. Verovatno je zbog toga bilo i tenzije. Selekcija Irana je ozbiljna ekipa, odigrali su sjajno prvo poluvreme sa raspoloženim Hadadijem koji je pokazao zašto je bio u NBA ligi. Nismo ga dobro timski branili, ali nismo odustajali”, izjavio je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je konstatovao da je u drugom poluvremenu ipak “sve došlo na svoje mjesto”.

“Igrali smo odbranu koju smo vežbali mesec i po dana. Marković je sjajno pritisnuo njihovog pleja Kamranija, našli smo načina da zaustavimo i Hadadija. Idemo dalje, hladne glave i sa vatrom u srcu. Dan odmora ćemo iskoristiti za dobar trening i saniranje lakših povreda, posle toga čeka nas Brazil koji će biti izuzetno težak protivnik”, kazao je srpski selektor.

Dodaje da je, prema njegovom mišljenju, Brazil jedan od favorita za medalju.

“Imaju odličan sastav. Međutim, to će za nas biti veliki izazov i verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu”, poručio je Ðorđević.

U A grupi Mundobasketa sutra je slobodan dan, a meč 4. kola između Srbije i Brazila na programu je u srijedu od 18 sati.