Serena: Nisam vjerovala u finale

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams rekla je poslije plasmana u finale US Opena da nije vjerovala da može da stigne do kraja u Njujorku.

Vilijamsova će se u finalu sastati sa Dankinjom Karolinom Voznijacki, poslije pobjede nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom sa 6:1, 6:3.

„Uzbuđena sam što sam u finalu. Početkom ove nedjelje nisam mislila da ću uspjeti da stignem do finala, nisam bila sigurna da to mogu. Tako da osjećam i olakšanje, da budem iskrena“, istakla je Vilijamsova, a prenosi B92.

Amerikanka je istakla da joj je bilo teško poslije ranih eliminacija na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, ali da vjeruje da je sve u Njujorku nadoknadila.

„Uvijek postoje skeptični ljudi. Ponekad me to izludi. Ali, ljudi mogu da pišu šta god žele i mogu da ne vjeruju u mene. Radila sam mnogo vrijedno za Vimbldon i bila sam razočarana, tužna i šokirana da nisam uspjela da pobijedim. Radila sam satima i satima, mnogo više nego ranije. Možda će mi se sada to isplatiti“, naglasila je Serena.

Vilijamsova je istakla da u finalu sa Voznijacki očekuje težak i neizvestan meč.

„Definitivno me čeka težak i neizvestan meč. Ona dobro poznaje moju igru i zna kako da mi odgovori. Konstantno igra dobro i zbog toga je teška rivalka. Zbog toga moram da ostanem mirna, opuštena i srećna na terenu. Prije šest mjeseci ne bih ni pomislila da ću biti ovde, zato samo želim da ostanem mirna i srećna“, rekla je Vilijamsova.