Karolina: Zdravlje je najbitnije

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Dankinja Karolina Voznijacki plasirala se u finale US Opena, ali je rekla da joj je teško da gleda kada je vidjela da joj se rivalka Šuai Peng sručila na teren.

Voznijacki je do finala došla pošto joj je Peng predala meč pri vođstvu bivše najbolje teniserke svijeta sa 7:6, 4:3, i za titulu će se u nedjelju boriti sa Serenom Vilijams.

„Teško mi je bilo da gledam svaki put kada je pala na teren. Tenis je divan, ali je zdravlje bitnije. Vidjevši da se muči, samo sam željela da vidim da li je dobro. Saznala sam poslije meča da joj je dobro, da je hlade, što je lijepo čuti. U finalu sam, što je sjajno. Prošlo je pet godina od prethodnog, tako da sam srećna što ću se ponovo boriti za titulu“, rekla je Voznijacki, a prenosi B92.

Bivša najbolja teniserka svijeta, koja će igrati za svoju prvu Gren slem titulu, istakla je da je mislila da će Kineskinja moći da završi meč.

„Kada se prvi put onesvijestila, pomislila sam da ćemo moći da nastavimo. Vratila se, odlično je igrala, imala je viner poslije mog riterna i zaista sam mislila da je dobro. Ali, kada se sručila po drugi put, rekla sam sebi: ’Ovo ne izgleda dobro’. Samo sam željela da odem do nje i vidim da li je dobro. Znam da je imala operaciju srca kada je imala 13 godina, mislim da je bila zabrinuta i zbog toga“, naglasila je Voznijacki.

Voznijacki se potom osvrnula na predstojeći duel sa prvim reketom svijeta.

„Serena izgleda moćno u ovom trenutku. Ona je odlična teniserka, osvojila je toliko Gren slem titula, a još mi je i dobra prijateljica. Prije početka turnira razmišljale smo kako smo na različitim stranama žrijeba i da bi bilo lijepo da se sretnemo u finalu. Ona je teška protivnica, teško ju je pobijediti. Ali, odigrala sam dva neizvjesna meča u posljednjih nekoliko nedjelja, bila sam blizu, možda bude treća sreća“, istakla je danska teniserka.