Samo 4 karte za glavni turnir

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Teniseri će se u subotu i nedjelju boriti za četiri mjesta koja vode u glavni turnir ATP čelendžera “Banjaluka 2014”, a dobra vijest za organizatora je da će se, ako bude potrebno, mečevi moći igrati u hali.

Zaposleni u Teniskom klubu Mladost pripremili su terene u parku “Mladen Stojanović”, gdje su prethodnih 12 godina igrani mečevi banjalučkog čelendžera, ali je, ukoliko bude padala kiša, nađeno alternativno rješenje.

“Supervizor turnira Stefan Kretoa obišao je halu Teniskog kluba Elit i bio je zadovoljan terenima. Hala, koja ima dva terena, ispunjava propise, tako da će u slučaju kiše mečevi biti igrani u njoj. To nam mnogo znači i nadam se da će, ako ne svi, većina mečeva kvalifikacija biti odigrana do ponedjeljka, kada počinje glavni turnir”, rekao je Milan Radaković, direktor čelendžera “Banjaluka 2014”, za Nezavisne novine.

Pored ostalih, u kvalfikacijama će sa vajld kartama nastupiti Ivan Ranđelović i Goran Radanović iz Mladosti, te Đorđe Ilić i Aleksa Milojica iz TK Dr Mladen Stojanović iz Prijedora.

Mečevi će početi u subotu, u 10 časova. Najbolja četiri tenisera izboriće nastup na glavnom turniru, koji će trajati od ponedjeljka do nedjelje, kada je na programu finale singla.

Pobjednik turnira biće nagrađen sa 100 ATP bodova i 9.200 evra, dok će finalisti pripasti 60 bodova i 5.400 evra.

Na banjalučkom čelendžeru će se igrati i dubl, a finale je planirano za subotu.

Prema prijavnoj listi, prvi nosilac će biti Slovenac Blaž Rola, 87. teniser sa ATP liste. Titulu će braniti Slovenac Aljaž Bedene, tako da će prvi put od kada se igra turnir nastupiti pobjednik iz prethodne godine, a među učesnicima će biti srpski teniseri Viktor Trociki, koji je 2005. igrao finale u Banjaluci, i Marko Đoković, brat prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Na prijavnoj listi su takođe bh. teniser Aldin Šetkić, Albert Ramos – Vinolas iz Španije, Austrijanac Andreas Hajder-Maurer, Hrvat Mate Pavić, Rumun Viktor Hanesku…