Rudaru nedostaje klasični napadač

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Fudbaleri Rudar Prijedora nisu odigrali predviđenu kontrolnu utakmicu u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča, ali su nastavili vrijedno da se pripremaju.

Izuzimajući Vedrana Kantara, koji je imao problema sa istegnućem ruke na utakmici u Milosavcima, u srijedu, kada su “zeleno-crni” savladali drugoligaša Župu Superpetrol sa 2:0, svi ostali kandidati za prvi tim treniraju bez problema, piše Glas Srpske.

“Očekujemo da ove sedmice kompletiramo igrački kadar za novu sezonu, a prioritet je dovođenje klasičnog napadača. Vjerujem da ćemo spremno dočekati borbu za bodove, a prije toga i finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske, 6. avgusta, protiv bijeljinskog Radnika”, rekao je šef stručnog štaba Darko Nestorović.

“Rudare” na startu sezone očekuju gostovanja gatačkoj Mladosti i Napretku u Donjem Šepku, a potom će na Gradskom stadionu dočekati novajliju u eliti, Krupu.

“Imamo težak raspored, dva vezana gostovanja, a potom nam sigurno neće biti lako protiv veoma dobre Krupe, koja se pojačala i siguran sam da će se boriti za sam vrh tabele. Do te utakmice, kada ćemo se predstaviti našoj publici, očekujemo da bude završeno renoviranje glavnog terena”, dodao je Nestorović.

Novi direktor kluba biće Aleksandar Škorić, poznati rukometni as, koji je prošle sezone pored matičnog Prijedora branio boje osvajača Kupa Republike Srpske, ekipe Kozara Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice.