Teodosić: Grci jaki, biće teško

[dropcap]GRANADA[/dropcap] Plejmejker Srbije Miloš Teodosić izjavio je da je ekipa ostavila pozitivan utisak u meču sa Španijom, kao i da očekuje težak meč sa Grčkom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Porazom od domaćina planetarne smotre (73:89) “orlovi” su završili grupnu fazu takmičenja, zauzeli četvrto mjesto u Grupi A i u borbi za četvrtfinale boriće se sa “helenima”.

“Mislim da smo pružili pristojan otpor Špancima i pokazali da možemo da igramo sa jednom od najjačih ekipa na svetu. Bila je normalna i nervoza, neke sudijske odluke uticale su na to, ali sve u svemu imamo pozitivan utisak posle ove utakmice”, rekao je Teodosić i nastavio: “Igrali smo protiv Grka na pripremnom turniru, ali oni su tada nastupali bez Kalatesa i Printezisa. Sada će biti jači za njih dvojicu. Igraju dugo zajedno i dobro se poznaju. Mislim da nas čeka neizvesna i veoma teška utakmica. Nadam se pobedi.”

Nakon poraza od “furije”, selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije komentarisao samo igru, već i pojedine sudijske odluke.

“Mi igramo poštenu košarku. Naši momci izlaze na teren da daju sve od sebe bez obzira na kvalitet ekipe, idemo na pobedu i tražim poštovanje prema tome. Nema potrebe ni za kakvom pomoći, pogotovo veoma snažnoj ekipi Španije. Imali smo prvo poluvreme ispod očekivanja, postigli su neke lake poene koji nisu bili planirani, što je normalno s obzirom na njihov kvalitet. Međutim, mi smo se borili do kraja, pokazali smo karakter i zato je ceo onaj moj postupak reakcija na faul suđen igraču Klaveru na minut i po do kraja, na 15-20 razlike, gde njihov trener kreće da se žali i na to. To je, po meni, neprihvatljivo i hteo sam da zaštitim svoje momke. Idemo u Madrid da se borimo podignutog čela”, rekao je Đorđević.

On je isključen u finišu utakmice nakon faula nad Klaverom.

“Poruka je jasna. Utakmicu protiv Francuza smo izgubili na određeni način. Sudija je posle te utakmice bio suspendovan. Ovo je apsolutno zaslužena pobeda Španije, tu nema nikakve dileme. Međutim, poruka je jasna: Momci, mi smo tu da se borimo do kraja i tražim respekt za svoje igrače”, navodi selektor.

Košarkaš Srbije Miroslav Raduljica smatra da Španci nisu “babaroge” i da je srpski tim pokazao zube.

“Nisam ništa rekao o suđenju, ali sigurno da je teško. Ne kažem da su sudije podlegle pritisku, ne kažem da ih je bilo, ali bilo je teško igrati protiv osam igrača”, rekao je Raduljica.

Španci su tokom cijelog meča burno reagovali na sudijske odluke.

“Nisu babaroge. Videli ste svi kakva je utakmica bila, sjajan tim jesu, ali ne toliko da ne možemo s njima da se borimo. Izašli smo od početka jako s njima. U pojedinim momentima se činilo kao da ih ima šest-sedam, pa čak i osam na terenu. Ne mislim da smo igrali loše, čak mislim da smo pokazali zube i rezultat, odnosno razlika nije realna”, izjavio je Raduljica.

Hrvatska je zauzela drugo mjesto u Grupi B i u osmini finala igraće protiv evropskog prvaka Francuske.

Statistiku prvog dijela takmičenja pogledajte OVDJE.

Parovi

Subota

  • SAD – Meksiko (16)
  • Francuska – Hrvatska (18)
  • Dominikanska Republika – Slovenija (20)
  • Španija – Senegal (22)

Nedjelja

  • Novi Zeland – Litvanija (16)
  • Srbija – Grčka (18)
  • Turska – Australija (20)
  • Brazil – Argentina (22)