“Reiki učitelj” u Đokovićevom timu?

Novak Đoković vratio se na teren poslije operacije lakta u Indijan Velsu gdje je poražen od Japanca Danijela Taroa sa 2:1. Međutim, nastavlja sa treninzima, a pored Agasija i Štepaneka, njegovom timu pridodat je još jedan član – Reiki učitelj Žarko Ilić.

Kako prenosi “B92”, Novak je otišao u Ameriku, u Las Vegas prije nekoliko nedjelja kako bi trenirao kod Andreja Agasija, a tamo je bio i pomenuti Reiki majstor Žarko Ilić koji je i ranije sarađivao sa Noletom ksko bi mu pomogao da pronađe “neophodan mir”.

“Sve polazi od glave, zar ne? Putovao sam po celom svetu, od Srbije, preko Evrope, Azije, Centralne i Južne Amerike i istraživao. Među raznim tehnikama isceljenja koje sam susreo na svom putu zasijao je Reiki. Bolest savremenog doba pre svega je bolest duha, a ne tela i uma”, stoji na Ilićevom zvaničnom sajtu pod pitanjem “Ko sam ja?”

Još uvijek nije poznato hoće li Žarko biti stalni član Novakovog tima ili će uz njega biti povremeno, kao što je to slučaj sa Pepeom Imasom.

“Zahvaljujući formalnom obrazovanju iz medicine mogu da se približim ljudima. U mom iskustvu i traganju i Zapadni i Istočni pristup isceljivanju se integrisao. Zbog toga je moj jezik razumljiv zapadnom čoveku koga bi holistički pristup Istoka na prvu loptu odbio. Krećem od stanja tela i emocija, vraćam se umu i duhu kombinujući sve tehnike koje sam naučio i povezujem ih Reikijem. Moj stil nije pretenciozan, pristupačan je i bez pompe. Moje učenike i pacijente (a svi su oni moji prijatelji) učim kako da što lakše integrišu Reiki u svakodnevni život. Posmatram energetsko stanje i nudim lek kroz metaforičnu priču koja problem prikazuje ogoljeno i jasno”, navodi on.

We believe! #NoleFam @djokernole Idemooo!!! #Ajde

A post shared by Zarko Ilic (@zarko.ilic) on

Dodaje da se u tome krije motivacija stotine njegovih učenika da rade na sebi kako bi pronašli mir, spokoj i radost u zdravom životu.

“U pitanju je tehnika koja, iako duboko ukorenjena u duhovnim učenjima Istoka, podjednako pomaže i verniku i ateisti i agnostiku jer ima svoje uporište u savremenoj nauci. Potrebno je samo malo otvoriti um i biti spreman na rad na sebi”,  istakao je Žarko na svom sajtu.

Na osnovu objavljenih fotografija, Reiki majstor i najbolji srpski teniser su obišli kanjon Kolorada, vjerovatno kao vid terapije.

Đokovića ćemo najvjerovatnije gledati na turniru u Majamiju, od 19. marta do 1. aprila.

(B92)