U Grčkoj moguć i potpuni kraj fudbala

Zamjenik grčkog ministra sporta i kulture Đorđo Vasiliadis izjavio je da je spreman da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbaci reprezentaciju Grčke i klubove iz svih takmičenja dok se ne smiri situacija u toj zemlji.

“Ukoliko se ne stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo rizikovati javni red i bezbjednost. Možemo napraviti ‘Grexit’, nije me briga. Država je odlučila da ide do kraja. Svi moraju da prihvate kazne, čak i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost”, rekao je Vasiliadis.

Podsjetimo, Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula fudbalsko prvenstvo nakon haosa u Solunu na utakmici između PAOK-a i AEK-a kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis ušao na teren s pištoljem za pojasom kako bi se obračunao sa sudijom.

Grčka javnost traži i ostavku Vasiliadisa, ali on je odbacio tvrdnje da je država činila greške.

“Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rješenje. Nisam ministar fudbala, već sporta. Borio sam se da redovni sudovi donose odluke, ali UEFA nam sve do sada to nije dozvolila”, rekao je Vasiliadis te najavio da će ove sedmice održati sastanak s čelnicima klubova koji se protive suspenziji lige.

(Klix.ba)