Počela prodaja ulaznica za Dejvis kup susret BiH i Litvanije

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Prodaja pojedinačnih ulaznica za susret teniskih reprezentacija BiH i Litvanije, koji se igra od 12. do 14. septembra u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu, počela je danas.

Karte po cijeni od 5KM moguće je nabaviti na portalu kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima u BKC, na platou Skenderije i ulici Ferhadija.

U dvorani “Ramiz Salčin” u toku je postavljanje terena i priprema podloge za susret BiH i Litvanije u okviru 3. kola II grupe Evro-afričke zone Dejvis kupa. Naša Dejvis kup reprezentacija je u ovoj dvorani ostvarila već dvije pobjede: u 2013. uz rezultat 4:1 bili smo bolji od Luksemburga, a u januaru 2014. sa 3:1 savladali smo najbolju selekciju Grčke.

Nevjerovatnom gostujućom pobjedom u Helsinkiju sa 3:2 protiv favorizovane Finske, predvođene Jarkom Neiminenom, izborili smo treće, finalno kolo II grupe E/A zone Dejvis kup takmičenja u 2014. Ukoliko naši teniseri pobijede u ovom meču, BiH će prvi put istoriji ući u I grupu E/A zone, gdje će nastaviti takmičenje 2015.

Žrijeb je zakazan za 11. septembar u 12 sati, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić predstavljaće Bosnu i Hercegovinu u duelu trećeg kola Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa sa Litvanijom.