Novak: Nešto odozgo mi je pomoglo

[dropcap]PEKING[/dropcap] Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je prezadovoljan svojom igrom u finalu Pekinga, gdje je osvojio svoju petu titulu.

Đoković je u finalu slavio sa 6:0, 6:2, protiv Čeha Tomaša Berdiha i tako je zabilježio svoju 24. uzastopnu pobjedu u prijestonici Kine.

„Ovo je verovatno bilo jedno od mojih najboljih izdanja u finalima turnira. Prezadovoljan sam kako sam igrao. Sve što sam pokušavao da uradim, uspeo sam. Nešto odozgo mi je pomoglo da pretvorim sve misli u realnost i da odigram ovako dobar meč“, rekao je Đoković poslije meča a prenosi B92.

Đoković se potom osvrnuo na činjenicu da svake godine igra sjajno u Pekingu, gdje ima i veliku podršku navijača.

„Peking je moje srećno mesto, zaista uživam ovde. Sećam se kada sam ovde igrao 2009. godine kakvu sam podršku imao, a iz godine u godinu je sve bolja. Energija sa tribina je fenomenalna i zaista mi prija“, rekao je Đoković.

Berdih je istakao da nije mogao ništa da uradi da zaustavi Đokovića.

„Čestitam Novaku na fantastičnoj igri. Ovo je bilo nešto nevjerovatno. Zasluženo je pobijedio. Šta god da sam pokušao da odigram nisam mogao to da učinim, jer je Novak zaista bio fenomenalan“, istakao je Berdih.