Nadala je ova djevojka šokirala!

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Ne, nije ono što ste mislili. Ukoliko ste posljednjih nedjelja pažljivo pratili tenis mogli ste da saznate da je novi selektor Dejvis kup reprezentacije Španije žensko, Gala Leon, a to je upravo ova djevojka sa slike.

Veliku polemiku je izazvao njen izbor za trenera muškog teniskog tima Španaca, a mnogo je bivših asova negativno komentarisao ovakvu odluku, a neki su se podsmjehivali sa njom i govorili da će joj “logistički problem” predstavljati ulazak u svlačionicu, ali ona im je spremno odgovorila.

„Nisam ovdje da bih vodila seksističke debate, već da vratim “salataru” kući. Kad ulazim u svlačionicu staviću ruku na oči“, prokomentarisala je Gala Leon, a prenosi Telegraf.

Jedan od najvećih protivnika njenog angažovanja za poziciju selektora bio je stric i trener Rafaela Nadala, Toni, a svi su sa pažnjom čekali da se oglasi i najbolji španski teniser.

„Čudno mi je to. Ne poznajem je i nemam ništa protiv nje, ali za trenera u Dejvis kupu vas obično izaberu poslije uspješne karijere. To je kao nagrada i postoji mnogo igrača koji su imali fantastične karijere, a nisu do sada bili selektori“, rekao je Nadal.