Švedska atletičarka skače u minijaturnim gaćicama i privlači veliku pažnju (VIDEO)

U februaru je u Glazgovu skočila 6.92 metra i izjednačila švedski rekord u troskoku star 14 godina. Na Svjetskom prvenstvu u Birmingemu bila je pritajeni favorit za medalju, ali završila je tek na šestom mjestu sa skromnim skokom od 6.64 metra.

Kadi Sania ima 23 godine i nova je atletska zvijezda. Možda ne toliko po rezultatima, koliko joj se brzo renking penje na društvenim mrežama.

“Uh, baš je bilo loše u Birmingemu. Ne znam šta sam krivo napravila”, rekla je Afrikanka sa švedskim pasošen, oko koje se na svakom takmičenju okupi najveći broj fotoreportera, a ako se pitate zašto, pogledajte opremu u kojoj skače.

Kadijatu Viktoria Sania na prvim ljetnim Olimpijskim igrama za mlade opravdala je svoje drugo ime. Pobjeda (victory), zlato za 23-godišnju Kadiju, kako je zovu.

Majka joj je iz Gambije, zapadne afričke države koja graniči sa Senegalom, ali Kadi se rodila u Švedskoj pa ima švedsko državljanstvo.

Ima sedmoro braće i sestara, a prvi put je privukla pažnju na EURU do 23 godine.

Ne samo zbog nevjerovatne startne brzine, već i zbog atraktivnog izgleda.

Iako je počela u troskoku, prebacila se na skok u dalj.

To su joj dvije najjače discipline, u zadnje vrijeme najviše skače troskok, ali pokušava se probiti i u višeboju pa trči na 200 metara, 800 metara, skače u vis…

(24sata.hr)