Maratonska osveta Čilića

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US opena nakon četiri sata i 13 minuta igre sa Žilom Simonom. Francuza je pobijedio rezultatom 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel; dosadašnja četiri dobio je Simon, a među njima su dva koja je dobio u pet setova na gren slemovima. Francuz je nakon maratona slavio na ovogodišnjem Australijen openu, te na Vimbldonu 2007.

“Ovo je veoma važna pobjeda za mene i odlično se osjećam. Znao sam da se Žil neće lako predati i bitno je što sam ostao koncentriran do kraja. Na početku petog seta sam spašavao brejk loptu, ali onda sam do kraja meča odigrao odlično”, rekao je Čilić (14. nosilac).

Protivnik u trećem Čilićevom četvrtfinalu na US openu (to mu je najbolji plasman) biće Čeh Tomaš Berdih (6), kojeg je savladao 3 puta u 8 međusobnih mečeva.

“Tomaš je veoma opasan igrač, ali nije nepobjediv. Igra dobro cijele godine. Uvijek tjera protivnika da igra svoj najbolji tenis i nadam se da ću odigrati dobro. Poboljšao sam igru i ako budem dobro servirao mogu dobiti svakoga”, istakao je hrvatski teniser.