Jelena Janković u šesnaestini finala US Opena

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva SAD savladavši večeras u 2. kolu Bugarku Cvetanu Pironkovu u dva seta – 7:5, 6:4.

Jankovićeva sigurnim korakom nastavlja put ka završnici posljednjeg gren slema sezone.

Nakon što je u srpskom derbiju nadigrala Bojanu Jovanovski, večeras nije imala previše problema ni u duelu sa Pironkovom, postigavši šestu pobjedu u isto toliko međusobnih okršaja.

Poslije ravnopravne borbe u većem dijelu prvog seta, otpor Bugarke srušen je brejkom za vođstvo od 6:5, da bi u drugom setu Jankovićeva zaigrala agresivnije, ali je i Pironkova svim silama nastojala da ostane u meču.

Ipak, kvalitet srpske teniserke došao je do izražaja, a duel je odlučen kada je ponovo na servis protivnice povela sa 4:3 i potom rutinski sačuvala prednost.

U borbi za osminu finala Jankovićeva se sastaje sa Šveđankom Johanom Larson koje je savladala Amerikanku Sloun Stivens sa 5:7, 6:4, 6:2.

Sutra u mečevima 2. kola Ana Ivanović igra protiv Čehinje Karoline Pliškove, a Aleksandra Krunić protiv Amerikanke Medison Kiz.