Federer: Mogu do titule

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da se mnogo bolje osjeća pred ovosezonski US open u odnosu na prošlogodišnji turnir u Njujorku.

“Prošle godine sam pokušavao sebe da ubijedim da imam šansu za titulu, ali istovremeno sam osjećao da mi je potrebna sreća u žrijebu jer mi je bilo teško da dobijam igrače iz top 5 ili top 10. Samopouzdanje mi je brzo nestajalo jer se nisam dobro kretao. Zbog leđa sam se plašio da ne doživim novi peh. Nije sve bilo jasno i jednostavno kao sada”, izjavio je jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena, koji je u Njujorku osvojio pet titula.

Prema mišljenju mnogih, Švajcarac, koji je postavljen za drugog nosioca u Njujorku, ove godine je favorit za titulu.

“Ove godine sam odigrao mnogo dobrih mečeva, ne samo u Torontu i Sinsinatiju, već sam od prve nedjelje igrao zaista lijepo. Dolazim na turnir s osjećajem da znam kako je kada se osvoji titula, onda se navikneš na to, samopouzdanje ti raste i jednostavno zaboraviš kako da izgubiš poen. Vratiš se u pobjednički ritam i sve djeluje jednostavno. Mislim da mogu da odigram sjajno i osvojim titulu”, naglasio je Federer.

Švajcarac je možda i najviše profitirao izostankom Španca Rafaela Nadala.

“Uzbudljivije je s njim, razočaran sam zbog navijača i turnira što Nadal neće igrati. Mi igrači se nadamo da će se brzo oporaviti i da će se uskoro vratiti. Ipak, istovremeno to vidimo kao priliku da što bolje iskoristimo to što ima jedan težak suparnik manje. Ne znam, možda on ne bi ni bio u mom dijelu žrijeba”, kaže Federer.

U prvoj rundi Rodžer će se sastati s Marinkom Matoševićem iz Australije.

“Igrali smo samo jednom, pobijedio sam ga ove sezone u Brizbejnu na sličnom terenu. Ove godine je dosta napredovao na ATP listi i svjestan sam da može da bude opasan, ali isto tako znam da sve zavisi od mene”, zaključio je Federer.