Kirjos predao meč Federeru

Za Nika Kirjosa je turnri u Indijan Velsu završen iako na mastersu još nije doživeo poraz na terenu. Naime, Australijanac je saopštio da se povlači iz takmičenja zbog bolseti i tegba do kojih je došlo usljed trovanja hranom.

„Nažalost, neću moći da igram zbog bolesti. Sumnjam na trovanje hranom i molim se da nije ništa ozbiljnije. Poslije besane noći u bolovima nije mi ostalo snage da izađem na megdan velikom šampionu Rodžeru Federeru. Da bih dao sve od sebe i imao neku šansu moram da budem u najboljoj formi. Ovu odluku nisam donio lako, to su mečevi za koje se spremamo, ali nisam u stanju da izađem na teren. Žao mi je što ću razočarati navijače, ali zdravlje moram da stavim na prvo mjesto. Nadam se da će oni razumjeti. Rodžeru želim sve najbolje u nastavku turnira, a svima se zahvaljujem na pruženoj podršci. Sigurno ću se vratiti. Hvala vam”, obavijestio je Nik Kirjos javnost preko Tvitera.

Kirjos je savladao Novaka Đokovića i zakazao četvrtfinale sa Rodžerom Federerom. Međutim, usljed novih okolnosti Švajcarac će u polufinale bez borbe, a Australijanac na oporavak, pa na let za sljedeću destinaciju.

(novosti)