Đoković: Odgovornost i privilegija

[dropcap]LONDON[/dropcap] Drugi teniser svijeta Novak Đoković rekao je za Evrosport da je počastvovan odlukom organizatora Vimbldona da mu daju mjesto prvog nosioca.

“Iskreno, malo sam iznenađen, ali zaista cenim poštovanje koje su mi ukazali organizatori Vimbldona – uvek sam se trudio da dam sve od sebe na tom turniru. Sanjao sam da ga osvojim, to sam i uspeo 2011. godine, a imao sam i drugih uspeha tu“, izjavio je Đoković, a prenosi B92.

“To je odgovornost i, ako mogu da kažem, dodatni pritisak, ali je istovremeno i privilegija. Sve je to deo sporta, sa tom vrstom odgovornosti moram da se izborim kao vrhunski igrač. Moram da budem na svom maksimumu u Londonu“, dodao je Novak.

Upitan da li je prebolio poraz od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, Đoković je odgovorio:

“Još sam u procesu. Sa mentalnog aspekta, nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio na velikom turniru. Bio sam u istoj situaciji i prošle godine, kada sam u emotivnom meču izgubio od Nadala, pa sam stigao do finala Vimbldona. Nadam se da i ove godine mogu toliko daleko da doguram i motivisan sam jer je Vimbldon najveći turnir u tenisu“, zaključio je Đoković za Evrosport.