Đoković: Iskustvo donelo prevagu

[dropcap]PEKING[/dropcap] Kockao se Novak Đoković sa plasmanom u četvrtfinale turnira u Pekingu, ali – srećom – nije izgubio.

Poslije maestralnog prvog seta, u kome je izgubio svega tri poena na svoj servis, u drugom je Vasek Pospišil imao priliku da dođe do izjednačenja, ali je nije iskoristio,.

“Samo sam u jednom gemu, tokom celog meča, izgubio servis. Smatram da ništa nisam pogrešno uradio, već da je Vasek odigrao nekoliko odličnih poena. Servirao je veoma dobro, pogotovo u drugom setu, uz dosta asova, sa dobrim procentom prvog servisa. Očigledno je da je to stvorilo meni mnogo pritiska i dalo mu nekoliko lakih poena koji su mu pomogli sa samopouzdanjem. Upravo zbog toga je drugi set bio neizvesniji, imao je čak i set loptu, ali sam se borio. Verovao sam da mogu da vratim brejk i u tome sam uspeo”, poručio je Novak na konferenciji za medije poslije meča.

Jasno je da su nijanse odlučile u drugom dijelu igre. Pogotovo kada je Kanađanin imao set loptu, svjestan je toga i srpski igrač.

“Znate kako, možda je iskustvo igranja velikih mečeva i činjenica da sam mnogo puta bio u takvoj situaciji donela prevagu. Da je dobio taj drugi set, meč je mogao da ode na bilo čiju stranu. U takvim momentima morate da budete snažni, jer nekoliko poena može da odluči pitanje pobednika”, navodi on.

Ima Srbin samo riječi hvale na račun protivnika.

“Znao sam da je Pospišil odličan server i to je pokazao i danas. Ima mnogo potencijala i sigurno može da bude u Top 10 u budućnosti”, ocjenjuje Đoković.

Ovo je bio 21. uzastopni trijumf srpskog reprezentativca u Pekingu.

“Posmatram sve to sa pozitivne strane; to me ohrabruje da nastavim pobednički niz”, zaključio je Novak Đoković.