Bizarna tuča tokom partije šaha: Figurom protivniku iskopao oko

D.M. (58) iz Međulužja kod Mladenovca uhapšen je pošto je poslije svađe oko šaha figurom izbio oko drugu I. M (38), nezvanično saznaje “Blic”.

Ovaj nesvakidašnji incident odigrao se u četvrtak oko 11 sati u šahovskom klubu u Ulici Kralja Petra u Mladenovcu, kada se se dva muškarca sukobila tokom šahovske partije.

Do krvavog obračuna je, navodno, došlo kada je D. M. povukao već odigran potez. Kako su ispričali očevici, poslije kraće svađe i uvreda, I. M. je ošamario D. M, a onda je on zgrabio figuru i jako ga udario njome u oko.

Šokirani očevici ispričali su da je krv oblila lice I. M. i da su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Ljekari, kako se može čuti u Mladenovcu, povrijeđenom muškarcu nisu uspjeli da spase oko.

Mladenovčani pričaju i da su ova dva muškarca često igrala šah jedan protiv drugog, ali i da su u trenutku sporne partije bili pripiti, što je najvjerovatnije i doprinijelo eskalaciji sukoba.

Kako nezvanično saznaje Blic, počinilac je odmah priveden, kada mu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega mu je na zahtjev tužioca, određen pritvor do 30 dana i tereti se za nanošenje teških povreda.

(Blic.rs)