Čilić i Mari u Novakovoj polovini

[dropcap]PEKING[/dropcap] Najbolji teniser svijeta Novak Đoković takmičenje na ATP turniru u Pekingu započinje protiv Španca Giljerma Garsija-Lopesa.

Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca u drugoj rundi ide na pobjednika meča Lukaš Rosol – Vasek Pospišil, piše B92.

Četvrtfinale Novaku donosi mogući duel sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, dok se u toj četvrtini žrijba nalaze još Žulijen Beneto, Pablo Anduhar i Fernando Verdasko.

U istoj polovini žrijeba sa Đokovićem je i Britanac Endi Mari, koji mu je projektovani rival u polufinalnom susretu.

Ipak, šesti nosilac u Pekingu treba prvo da preskoči Jiržija Janoviča na startu, a kasnije i šampiona Us opena Marina Čilića, sa kojim se ukršta u četvrtfinalu.

Osim Novaka, Srbiju će u kineskom gradu predstavljati i Viktor Troicki, koji je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora.

Nakon odličnih partija po povratku sa pauze, Viktor će imati šansu da nastavi protiv Rusa Mihaela Južnog. Troicki se nalazi u donjoj polovini žrijeba, a ukoliko savlada Južnog, očekuje ga duel sa boljim iz meča Felisijano Lopes – Tomaš Berdih.

Filip Krajinović izgubio je u kvalifikacijama od Ričardasa Berankisa.

Turnir u Pekingu obilježiće i povratak Rafaela Nadala tenisu, koji će odigrati svoj prvi takmičarski meč od eliminacije u osmini finala Vimbldona.

Nadal predvodi upravo taj donji dio žrijeba, a na startu ga očekuje težak ispit u vidu Rišara Gaskea.

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond 2.500.470 dolara, dok će pobjedniku pripasti nešto više od 600.000 i 500 ATP bodova.