Lorelaj za petama Kolin

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Dolaskom Radamela Falkaoa u Mančester Junajted “zatreslo” se Ostrvo u fudbalskom smislu, a posebnu pažnju žute štampe u narednih godinu dana privlačiće i njegova prelijepa supruga Lorelaj Taron.

Supruga Kolumbijca tako prijeti da će sa vrha liste supruga najplaćenijih fudbalera skinuti Kolin Runi, suprugu Vejna Runija, još jednog napadača Junajteda.

Argentinka njemačkih korijena Falkaoa je upoznala u crkvi koju su zajedno pohađali 2004, a tada joj je bilo 16 godina. Iako je u početku odbacivala sva njegova udvaranja, vjenčali su se 2007, kada joj je bilo 19 godina. Dvije godine kasnije sa suprugom se preselila u Evropu nakon njegovog prelaska iz River Plate u portugalski Porto.

Prelaskom u Madrid 2011, gdje je Kolumbijac nosio dres Atletika, njena muzička karijera je doslovno “procvjetala” i ona je postala poznata kako u Argentini tako i u Španiji, iako bi mnogi na osnovu njenih egzotičnih fotografija snimljenih u Buenos Ajresu, Madridu, Monaku pomislili da se radi o profesionalnom modelu.

Nakon šest godina braka njih dvoje su prošle godine postali roditelji. Mala Dominik se rodila u avgustu prošle godine, baš u vrijeme kada su fudbaler i supruga preseljavali u Monako.

Novo preseljenje u Veliku Britaniju svakako će biti izazov za sve, posebno što su klima i okruženje u potpunosti drugačiji od Monaka, gdje je odrasla mala Dominik. U prvo vrijeme porodica će živjeti u Češajeru.

Taronova je poznata kao veoma skromna žena. Kada nema poslovnih obaveza, uglavnom se u javnosti pojavljuje bez šminke, a najveći dio vremena provodi sa kćerkom Dominik, koju zove “moja princeza”.