Aleksandra Krunić u šesnaestini finala US Opena

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva SAD savladavši večeras u 2. kolu Amerikanku Medison Kiz poslije velike borbe u tri seta – 7:6 (4), 2:6, 7:5.

Dvadesetjednogodišnja Krunić, trenutno 145. na WTA listi, ostvarila je fantastičan uspjeh, najveći u dosadašnjoj karijeri.

Nakon što je prebrodila tri kola kvalifikacija, a potom preskočila prvu prepreku u glavnom žrijebu US Opena pobjedom protiv Poljakinje Kataržine Piter, srpska teniserka nastavila je sa uspjesima i srušila 27. teniserku svijeta nakon dramatične, dva sata i 19 minuta duge borbe.

Krunićeva je pronašla dobitnu kombinaciju protiv favorizovane Kiz, iako se činilo da će Amerikanka napraviti preokret poslije izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu srpska teniserka je igrala najbolje što može, pružila je maksimum i to joj je donijelo ogroman uspjeh. Pridružila se Jeleni Janković, koja je šesnaestinu finala obezbijedila pobjedom nad Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

Krunićeva se u meču za osminu finala sastaje sa četvrtom teniserkom svijeta, Čehinjom Petrom Kvitovom, koja je lako savladala zemljakinju Petru Cetkovsku (6:4, 6:2).

Ana Ivanović je razočarala porazom od Čehinje Karoline Pliškove u dva seta (7:5, 6:4).