Bojko: Od kojeg hajdukovca strahujem? Pa, ne znam nijednog

[dropcap]DNJEPROPETROVSK[/dropcap] Denis Bojko, golman Dnjipra, najavio je večerašnju utakmicu protiv Hajduka u play-offu Lige Evrope.

Kapetan Hajduka Mario Maloča uoči puta u Ukrajinu rekao je da je Dnjipro strašan tim, pa je ukrajinske novinare zanimao komentar golmana drugoplasirane ukrajinske ekipe.

“kapiten Hajduka je samo izrazio svoje mišljenje, ali za nas njegove riječi ne znače ništa. Mi, kao i Hajduk, poštujemo svog protivnika, a snagu ćemo pokazati na travnjaku”, poručio je Bojko i vratio se na utakmicu protiv Kopenhagena, koji je izbacio Dnjipro iz Lige šampiona.

“Nije bilo nikakvog pritiska uoči utakmice, ali nam je to bio prvi susret u Ligi šampiona. Sada nam ostaje liga Evrope, rang niže, ali opet se mogu pronaći dobre ekipe”, smatra on.

Prokomentarisao je i pojačanje Hajduka iz Ukrajine, Artema Milevskog, koji je 11 godina igrao za kijevski Dinamo.

“Artem je dobar fudbaler, koji će vjerovatno ojačati Hajduk. Međutim, ne znam u kakvoj je formi sada. U svakom slučaju, naš cilj je izaći na teren i kvalitetno odraditi posao, bez obzira igrao Milevskij ili ne protiv nas”, navodi Bojko.

Na pitanje od koga najviše strahuje navodi: “Ako se pitanje odnosi na ofanzivce Hajduka, onda ne znam nijednog od njih. Ali dok su u Hajduku znači da su dobri igrači.”

Utakmica počinje u 18 sati.