Kolaković: Nema slabih protivnika na SP

[dropcap]VROCLAV[/dropcap] Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, rekao je danas da njegovi izabranici moraju da smanje oscilacije u igri i u narednim mečevima na Svjetskom prvenstvu pruže maksimum od početka i kraja.

“Moramo da shvatimo da nema slabih protivnika. Meč protiv Australije je opomena da mora da se igra maksimalno do kraja, bez oscilacija. Pad koncentracije u pojedinim trenucima posledica je lošeg starta na šampionatu. Posle smo imali izuzetno težak meč s Argentinom u psihološkom smislu i nastojali da se odmorimo protiv Australije, ali to je nemoguće na ovako velikom takmičenju”, rekao je Kolaković.

Srpski odbojkaši su poslije početnog poraza na otvaranju šampionata od domaćina Poljske (3:0) vezali dvije pobjede od 3:1, protiv Argentine i Australije.

“Otvaranje Svetskog prvenstva nije proteklo kako smo želeli, očigledno smo se više divili tom meču i spektaklu nego igrali. Usledila su dva važna susreta sa bodovnog stanovišta, protiv Argentine i Australije. U drugom meču imali smo padova u igri, naročito u setu koji smo izgubili. Nadam se da će to doći u ravnotežu kada se spojimo sa drugom grupom”, rekao je Kolaković i dodao da nacionalni tim mora da smanji broj grešaka prilikom servisa.

On je najavio promjene u ekipi pošto izuzetno naporan sistem takmičenja zahtijeva angažovanje većeg broja igrača.

Naredni protivnik Srbije je selekcije Venecuele, a taj meč je na programu sutra u Vroclavu od 16.30.

“Venecuela je tipična južnoamerička reprezentacija, koja gaji agresivan stil igre. Znaju da budu izuzetno nezgodni ako im se dopusti da tu agresivnost ispolje do kraja. Ne spadaju u naš rejting, ali moramo da ih uvažavamo”, zaključio je Kolaković.