Tomislav Karadžić: Ako izbace Zvezdu, fudbal u Srbiji će biti uništen

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), rekao je da će eventualno izbacivanje Crvene zvezde iz Superlige Srbije uništiti fudbal u ovoj zemlju i izrazio uvjerenje da će biti pronađeno rješenje za probleme “crveno-bijelih”.

Karadžić, koji je poručio čelnicima Zvezde da se ne bave opstrukcijama već da rade na pronalaženju novca, nije otkrio kako bi to uništilo srpski fudbal, ali nije ni ponudio rješenje za Zvezdu.

“Odluku o Crvenoj zvezdi doneće disciplinski orgamni FSS. Ne verujem da će oni izbaciti Zvezdu iz Superlige, jer bi to bio kraj srpskog fudbala. Verujem da će se čitavo društvo uključiti u probleme Zvezde i da ćemo svi sesti zajedno i doneti pravu odluku”, rekao je Karadžić za medije u Srbiji i nastavio: “Kada sam se sastao sa čelnicima Zvezde u Staroj Pazovi rekli su mi da imaju oko 600.000 evra duga Radu i Slobodi, tako da ne znam sad otkud cifra od 4,9 miliona evra. Disciplinska komisija je donela odluku da Zvezda mora da plati 1,5 miliona evra.”

Karadžić je istakao da na “Marakani” moraju da imaju više razumijevanja prema FSS jer je na adresu kuće fudbala stigla i opemena od UEFA.

“Upozoreni smo iz UEFA da bismo mogli da izgubimo pravo na licenciranje klubova, a onda bi moglo da sledi kažnjavanje za klubove, ali i za Savez”, izjavio je Karadžić.