Šarić kupuje 300 ulaznica

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Ljudi iz Banjaluke i cijele Republike Srpske imaće priliku da u ponedjeljak od 20.15 u sportskoj dvorani “Borik” uživaju u istorijskom meču rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije, ali i da pomognu postradalima u poplavama kupovinom karte po cijeni od 5 maraka.

Tom prilikom moći će da uživaju u majstorijama rukometnih asova poput Danijela Šarića, Darka Stanića, Mladena Bojinovića, Momira Ilića, Marka Vujina i drugih, sve zahvaljujući saradnji rukometnih saveza Srpske i Srbije, najavljuje Glas Srpske.

“Posebno smo srećni što će Srbija nastupiti u najjačem sastavu i za to im dugujemo veliku zahvalnost, pošto u subotu igraju revanš meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Češkoj. Subota im je posljednji radni dan, ali su odlučili da svi u ponedjeljak dođu u Banjaluku i uveličaju ovaj događaj. Nadam se da će i navijači”, rekao je Zdravko Miličević, predsjednik RSRS.

Zoran Dokić, selektor reprezentacije Republike Srpske, istakao je da mu je čast da bude na ovoj poziciji, pogotovo što meč ima humanitarni karakter.

“Želim da napomenem da su svi koje smo kontaktirali bili presrećni i bez ikakvog razmišljanja prihvatili poziv. Žao mi je što neki neće dobiti priliku da igraju, ali znam da će biti uz nas. Nekolicina igrača odavno nije u trenažnom procesu, ali to i nije bitno za ovakav meč”, rekao je Dokić, koji neće moći da računa na igrače iz Srpske koji igraju za BiH, pošto u nedjelju na Islandu igraju revanš meč baraža za odlazak na SP.

Učešće u humanitarnoj akciji uzeli su i rukometaši, koji će takođe platiti ulaznicu, a golman Barselone Danijel Šarić još jednom je pokazao da je čovjek velikog srca, pošto će sam kupiti 300 ulaznica i podijeliti navijačima.

Širi spisak

Na širem spisku selektora Zorana Dokića našlo se 30 imena, od kojih će se 18 naći u protokolu za meč.

Na spisku su:

Golmani: Danijel Šarić, Mario Blažević, Bojan Ljubišić, Peđa Dejanović. Pivoti: Velibor Manjić, Goran Trkulja, Darko Ilić, Slaven Maksimović, Ratko Nikolić.

Bekovi: Mladen Bojinović, Igor Mandić, Srđan Trivundža, Nikola Dokić, Spasoje Pekić, Nemanja Bezbradica, Stefan Janković, Branislav Obradović, Dejan Unčanin, Stanko Stanković, Duško Hercegovac, Igor Rađenović, Goran Šarenac, Radovan Nenadović.

Krila: Mirko Mikić, Goran Daničić, Nikola Tešić, Slaven Marić, Jovica Radaković, Milan Torbica, Boris Đurđević.