Zdravko Milićević: Želimo u EHF, kao i Kosovo

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Odluka Evropske rukometne federacije (EHF) da Kosovo postane njen punopravni član ubrzala je odluku čelnika Rukometnog saveza Republike Srpske da odlučnije krenu u istu akciju kao Kosovo.

Potvrdio je ovo Zdravko Milićević, predsjednik RS RS, koji je istakao da su već preduzeti prvi koraci.

“Odavno potajno radimo na ovom, a sada kada smo vidjeli sraman primjer Kosova, krećemo mnogo agilnije da se bavimo ovim pitanjima. Smatram da imamo mnogo realniju opciju da budemo primljeni u EHF nego Kosovo. Svi argumenti su na našoj strani, počevši od infrastrukture, masovnosti, a da ne govorim o kvalitetu”, rekao je Milićević.

On je najavio da će do kraja godine obaviti sastanak sa ljudima iz saveza zemalja okruženja, prije svih predstavnicima Rukometnog saveza Srbije.

“Imamo odličnu saradnju sa svim zemljama bivše Jugoslavije. Bitno je da čujemo njihovo mišljenje, pogotovo sa čelnicima RS Srbije. Ne smijemo da idemo grlom u jagode. Bitno je da pripremimo teren, da posložimo sve argumente i tek onda da uputimo zvaničan zahtjev EHF. Mislim da nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo”, rekao je Milićević.

U kontekstu ove priče važan je i meč muških selekcija između Republike Srpske i Srbije koji je odigran u junu u Banjaluci, a za 7. oktobar zakazan je i duel ženskih selekcija.

“Taj meč će biti odigran u Banjaluci ili Tesliću. Mali problem predstavlja zauzetost dvorana, kao i finansijska konstrukcija, ali će meč sigurno biti odigran u dogovorenom terminu. Našu selekciju predvodiće Rade Unčanin, a biće pozvane sve najbolje rukometašice”, zaključio je Milićević.

Pojačanja

Vlasnik srebrne medalje sa prošlog Svjetskog prvenstva, Srbija, igraće u najjačem sastavu meč protiv Republike Srpske.

Moguće je da za ovu priliku bude pojačana najboljom rukometašicom svijeta Andreom Lekić, te Sanjom Damnjanović.

“Ova informacija još nije zvanična, jer nismo pričali sa selektorom Srbije Sašom Boškovićem, ali mislim da neće biti problema, pošto su obje rukometašice porijeklom sa ovih prostora”, rekao je Milićević.