Dobojski turnir veliko iskustvo

[dropcap]DERVENTA[/dropcap] Poslije nastupa na TV turniru šampiona u Doboju rukometaši Dervente nastavljaju pripreme za sezonu u Premijer ligi, a trener Zoran Dokić zadovoljan je svim urađenim u dosadašnjem toku.

Pogotovo je srećan zbog istorijskog nastupa Dervenćana na jednom od najčuvenijih rukometnih turnira.

“Veliko iskustvo. Iako smo završili posljednji, nismo se obrukali. U svim mečevima smo pokazali da znamo da igramo. Prvenstveno mislim na premijerni duel protiv prvaka Afrike Esperanse, protiv koje smo više od 50 minuta bili ravnopravni, kao i na meč za sedmo mjesto, koji smo izgubili od Borca jedan razlike”, rekao je Dokić za Glas Srpske.

Ubijeđen je iskusni trener da bi njegovi izabranici ostavili još bolji utisak da ih veličina turnira i imena protivnika nisu sputali.

“Imamo vrlo mladu ekipu, koja nije u svim situacijama mogla da se nosi sa pritiskom. Ipak, zadovoljan sam viđenim; momci su odigrali na nivou mogućnosti”, rekao je Dokić.

Dervenćani su nastavili sa treninzima, a za subotu su zakazali prijateljski meč protiv Gradačca.

“Malo nam je teško da tempiramo formu, jer još ne znamo kada počinje Premijer liga. Bilo je najavljivano da će se to desiti početkom septembra, ali se to neće desiti. Ostaje nam da treniramo i budemo spremni u svakom trenutku kada nas pozovu”, pomalo je sa podsmijehom prokomentarisao Dokić ove rukometne (ne)prilike u BiH.