Rukometaši Prijedora ponovo bolji od Mladosti

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Rukometaši Prijedora su i u drugom prijateljskom odmjeravanju snaga, u okviru priprema za prvenstvo Premijer lige BiH, protiv prvoligaša Republike Srpske – banjalučke Mladosti, ostvarili pobjedu, ovoga puta rezultatom 34:23 (16:13).

Za razliku od subotnjeg megdana, takođe u sportskoj dvorani “Mladost” u gradu na Sani (48:35), naglasak je više bačen na igru odbrane, iako je, po riječima trenera Bojana Unčanina, još mnogo toga ostalo da se “dorađuje” u igri njegovih izabranika, piše Prijedor danas.

“Prije svega, puno je novih igrača i biće potrebno vremena da se uigraju. Zadovoljan sam njihovim odnosom na treninzima, a najvažnije je da su svi zdravi, izuzimajući Sandra Popovića, koji je povrijeđen u prvom duelu sa Banjalučanima”, naglasio je Unčanin.

Strijelci za domaće protiv Mladosti bili su: Gavrić 6, Kragulj 5, Dejan Unčanin i Daničić po 4, Blagojević, Radaković i Janković po 3, Mirković i Bojić po 2, te Savić i Kaurin sa po jednim pogotkom.

Mnogo teži ispiti očekuju prijedorske rukometaše, s obzirom da će u dva navrata provjeriti formu sa ekipom Nekse, šestostrukim uzastopnim vicešampionom Hrvatske, i trostrukim polufinalistom kupa susjedne zemlje. Klub iz Našica je u SEHA regionalnoj ligi zauzeo u sezoni 2011/12. peto mjesto, pretprošle sedmo, a prošlu sezonu je u ovom takmičenju okončao na šestom mjestu.

Prvu utakmicu Prijedor i Nekse odigraće u petak u 19 časova, a drugu u subotu u 12 časova.