Rukometaši Prijedora savladali Derventu

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] “Srpski derbi” u okviru drugog kola prvenstva Premijer lige BiH za rukometaše u gradu na Sani pripao je ekipi Prijedora, koja je savladala Derventu sa 24:20 (10:9).

Imali su izabranici trenera Bojana Unčanina u prvom poluvremenu prednost od 4 gola (8:4 u 17. minutu), ali nešto slabijom završnicom akcija dozvolili su rivalu da u 29. minutu stigne do izjednačenja. Ipak, pogotkom najefikasnijeg igrača susreta Dejana Unčanina odlaze na odmor sa minimalnim vođstvom, piše Prijedor danas.

Drugi dio utakmice počeo je u znaku momaka Zorana Dokića (10:12 u 35. minutu), a parirali su domaćinu sve do 46. minuta, kada je bilo 14:14.

Ipak, motivisani Prijedorčani su u finišu slomili otpor gostiju, koji su ostavili solidan utisak, a kada su u 54. minutu poveli sa 21:16 pitanje pobjednika bilo je praktično riješeno.

“Nisam zadovoljan kako je moja ekipa odigrala, ali joj ne mogu ništa zamjeriti u domenu borbenosti. Napravila je mnogo grešaka i u odbrani i napadu”, rekao je trener Dervente Zoran Dokić.

Za razliku od iskusnog stratega, mladi trener Prijedora Bojan Unčanin čestitao je svojim momcima na prvom ovosezonskom trijumfu ističući fer i korektnu igru protivnika.

“Mnogo nam je značilo da pobjedom u prvoj utakmici steknemo samopouzdanje. Trebaće vremena da ovaj mladi sastav ‘nadođe’ i ispuni ono što se pred njega postavlja, ali trudićemo se da u daljem toku prvenstva pružamo još bolje igre”, naglasio je Unčanin.

Statistika

Dvorana: “Mladost”

Gledalaca: 200

Sudije: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko)

Sedmerci: Prijedor 5 (2), Derventa 1 (0)

Isključenja: Prijedor 6 minuta, Derventa 8 minuta.

Prijedor: Beširović, Vejnović, D. Unčanin 7, Miljuš, Popović 3, A. Bojić 2, Kaurin 4, Daničić 2, Mirković, Čutura – 11 odbrana + 1 sedmerac, Kragulj, Blagojević 1, Janković, Savić 1, Gavrić 3, Radaković 1

Derventa: N. Bojić, Živanić 3, V. Zekić 1, Sibinčić 2, Komnenović, Lukić 1, Đurđević 4, Ćustić, N. Zekić, Mišanović, Ninković, Marčeta 5, Starčević – 8 odbrana + 3 sedmerca, Stanković 4, Pekić