Rukometaši na pijesku igraju Svjetsko prvenstvo u Brazilu

[dropcap]RESIFE[/dropcap] Reprezentacija Srbije u rukometu na pijesku stigla je u brazilski grad Resife, gdje će se od 22. do 27. jula održati Svjetsko prvenstvo.

“Pješčana” selekcija Srbije je u kasnim večernjim časovima u subotu stigla na svoje odredište, a pet sati vremenske razlike između Srbije i Brazila tražilo je pažljivu pripremu satnice odmora i obaveza, tako da su rukometaši tek u nedjelju popodne izašli na terene koji okružuju Centralni stadion čiji je kapacitet 2.200 mjesta, piše Blic.

Bila je to prilika da se ekipa prilagodi uslovima u Resifeu, da igrači “prođu” kroz situacije koje su uvježbavane tokom priprema.

“Posle napornog putovanja smo se smestili i počeli da ‘dišemo’ u ritmu Svetskog prvenstva. Uslovi u Resifeu su odlični, a ekipa je izašla i prvi put na teren. Nismo se bavili mnogo taktikom, svesni smo da su ovi treninzi pred šampionat i prilika da neke stvari ostanu sakrivene od očiju naših takmaca. Na kraju treninga smo odradili jednu zajedničku šutaut seriju sa Hrvatima koji su trenirali na susednom terenu. Tim segmentom sam svakako zadovoljan”, rekao je selektor Daniel Petković.

Reprezentacija Srbije će na Centralnom terenu odigrati trening meč sa selekcijom Argentine, što će biti generalna proba pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u utorak, u 20.50 sati po našem vremenu sa “peskašima” Urugvaja.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A sa selekcijama Urugvaja, Danske, Omana, Australije i domaćina Brazila.

Na spisku selektora reprezentacije Daniela Petkovića nalazi se 10 igrača: Davorin Vujović, Aleksandar Laović, Luka Marinović, Veljko Milošević, Ivan Dimitrijević, Marko Pavlović, Branko Oljača, Svetislav Verkić, Milan Knežević i Branko Radaković.