Juniori Sarajeva na turniru u Pragu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo će od 23. jula učestvovati na “Generali CEE CUP” turniru u češkoj prestonici, Pragu.

Ovaj turnir već godinama okuplja vodeće omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope. U ovogodišnjem izdanju učestvuje 12 ekipa, od kojih će svaka odigrati najmanje četiri utakmice na turniru, saopšteno je iz FK Sarajevo.

“Treću godinu već učestvujemo na ovom turniru i izuzetno smo sretni zbog toga. Riječ je o jakom turniru, čije će finale biti u direktnom prenosu na Eurosportu. Sama organizacija je na vrhunskom nivou i drago nam je što smo dio toga. Što se tiče naše ekipe, zadržana je okosnica. Imamo nekoliko sjajnih, mladih igrača, a ekipi je priključeno i nekoliko kadeta. Vjerujem da ćemo naš klub i našu državu, predstaviti u najboljem mogućem svjetlu”, kazao je Almir Hurtić, šef Akademije.

U-19 selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo nalazi se u C grupi zajedno sa Spartom Prag i CS Juventus Bukurešt. Svoju prvu utakmicu na turniru odigraće 24. jula u 15 sati protiv CS Juventus Bukurešta, a drugu utakmicu grupne faze protiv Sparte iz Praga 25. jula, takođe u 15 sati.

Osim juniora, u Češku će putovati i kadeti (U-17),koji će obaviti pripreme u Pragu, te odigrati nekoliko trening utakmica.