Rukometaši Dervente nemilosrdni na svom terenu

[dropcap]DERVENTA[/dropcap] Rukometaši Dervente nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone. Na startu Premijer lige upisali su 16. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, a žrtva je bio Čelik – 28:23.

Iako su poprilično izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, Dervenćani su bez većih problema došli do 3 boda protiv ekipe sa kojom su prošle sezone do posljednjeg kola vodili borbu za treće mjesto i plasman u Ligu za prvaka. Tada su Zeničani bili uspješniji, ali su sada morali da čestitaju rivalu.

Najefikasniji igrač meča bio je Spasoje Pekić, koji je produžio ugovor sa Dervenćanima i pokazao da će biti ključna karika u novoj sezoni, piše Glas Srpske.

“Igrači zaslužuju čestitke. Odigrali su vrlo borbeno, imali pozitivan pristup, a mogli smo i ranije da obezbijedimo pobjedu. U nekim trenucima meča pravili smo mnogo grešaka. To moramo da ispravimo do meča u Prijedoru koji se igra idućeg vikenda”, rekao je Zoran Dokić, trener Dervente.

Statistika

Derventa – Čelik 28:23 (12:12)

Dvorana: Sportska u Derventi.

Gledalaca: 300.

Sudije: Vejsil Beširević i Emir Dautović (Cazin).

Sedmerci: Derventa: 4 (3), Čelik 9 (6).

Isključenje: Derventa 8, Čelik 8 minuta.

Derventa: Starčević, Bojić, Živanić 3, Đurđević, Sibinčić 5, Komnenović, Lukić 3, Đurđević 2, Ćustić, Ninković, Mišanović, N. Zekić, Stanković 1, Marčeta 3, Pekić 8, V. Zekić 3. Trener: Zoran Dokić.

Čelik: Tufekčić, Ivančev 2, Dervenčić, Mehić, Memić 1, Kadić 1, Mujanović 3, Bevrna, Hadžihasić, Mehinović 3, Begagić 2, Zvekić, Martić 2, Jolović 7, Begović, Duvnjak 2. Trener: Milenko Savičić.

Rezultati 1. kola

  • Tuzla: Sloboda Solana – Prijedor 28:25
  • Gračanica: Gračanica – Lokomotiva 36:27
  • Derventa: Derventa – Čelik 28:23
  • Zavidovići: Krivaja – Izviđač 25:30
  • Visoko: Bosna (V) – Zrinjski 27:23
  • Vogošća: Vogošća – Bosna (S) 27:22
  • Živinice: Konjuh – Gradačac 25:18