Rukometaši Dervente blistaju u Premijer ligi

[dropcap]DERVENTA[/dropcap] Četiri uzastopne pobjede i treće mjesto na tabeli poslije 8 odigranih mečeva, sa samo bodom zaostatka za vodećim Čelikom, rezultat je koji su ostvarili rukometaši Dervente u Premijer ligi BiH.

Oni su tako, uprkos brojnim promjenama igračkog kadra, nastavili tamo gdje su stali prošle sezone kada su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva.

Ekipu je u ljetnjem prelaznom roku napustilo nekoliko nosilaca igre prošle sezone, ali su i pojačanja opravdala očekivanja. To su, prije svega, rukometaši Sloge iz Doboja, koji su u Derventi na pozajmici do kraja godine, pošto je njihov matični klub “zaledio” status u Premijer ligi.

“Svi smo zadovoljni, kako rezultatima, tako i odnosom igrača prema obavezama. Momci koji su došli odlično su se uklopili, prava smo ekipa i to daje rezultate”, rekao je trener Zoran Dokić za Glas Srpske.

Pauzu u prvenstvu on će iskoristiti da bi sa svojim učenicima još unaprijedio igru.

“Kao što sam i najavio, vjerujem da ćemo igrati sve bolje kako prvenstvo odmiče. Od početka igramo bez pritiska, ljudi koji vode klub znaju naše mogućnosti, što je takođe vrlo bitno”, rekao je Dokić.

Bek Goran Lukić je uz odličnog golmana Dragana Starčevića stub odbrane Dervenćana.

“Naporan rad krunisali smo sa četiri uzastopne pobjede. Posebno teško bilo je u Tuzli, ali smo odigrali zrelo i iskusno i uz odličnog Starčevića, koji je naše najveće pojačanje, došli do važnih bodova. Tu su još iskusni Spasoje Pekić i Mirko Marčeta, ali i svi ostali momci daju svoj doprinos”, rekao je Lukić.

Zrinjski i Konjuh

Seriju pobjeda Dervenćani imaju priliku da nastave u iduća dva kola pošto su oba puta domaćini.

“Prvo igramo sa Zrinjskim, koji je podmladio ekipu, što se posebno vidi kada igraju na gostovanjima, a zatim sa Konjuhom. Evidentno je da ekipa iz Živinica nije na nivou iz prethodnih sezona, ali ne smijemo da se opustimo. Samo ozbiljnim pristupom u svakom meču možemo da dođemo do dobrih rezultata”, rekao je Dokić.