Subić prekinuo 142 dana dug post

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Pogotkom Aleksandra Subića fudbaleri Borca savladali su Čelik u četvrtom kolu Premijer lige BiH i tako poslije 142 dana prekinuli lošu seriju rezultata na Gradskom stadionu.

Bila je to prva pobjeda Banjalučana u ligi na domaćem terenu još od prošle sezone kada su 4. aprila savladali Rudar Prijedor 3:0. Sa ova tri boda Borac je zabilježio drugi uzastopni trijumf nakon dva početna neuspjeha u novoj sezoni.

Proboj na sredinu tabele Banjalučanima je donio Subić u 32. minutu kada ga je odlično uposlio Miloš Žeravica, a ovaj rutinski prebacio golmana gostiju Saliha Hinovića. On od ove sezone igra ofanzivnije nego ranije i pokazao je da mu ta pozicija odgovara, jer je stvarao dosta problema gostima po lijevoj strani. Borac je tako ponovo pokazao da mu odgovara ekipa iz Zenice jer je ovo bila deseta pobjeda Banjalučana u ukupno 14 mečeva u ligik, piše Glas Srpske.

Iako je zbog obilne kiše teren bio dosta težak za igru obje ekipe imale su nekoliko dobrih šansi, ali napadači nisu bili precizni. Golman Borca Asmir Avdukić dva puta je branio čiste šanse Zeničana i uz Subića bio je najzaslužniji iza pobjedu domaćih. Mogao je i Borac do drugog gola, a najbolju šansu promašio je novajlija Petar Ilić.

Treneru Borca Vinku Marinoviću ova pobjeda je skinula veliki teret sa leđa nakon nekoliko loših partija u Banjaluci.

“Ovo je veoma bitna pobjeda, posebno jer su pred nama sada dvije dosta teške utakmice. Teren je bio veoma težak, ali obje ekipe su prikazale dobar fudbal. Oba tima su imala dosta prilika i lako je moglo biti da Čelik izjednači, ali da i mi povedemo sa 2:0. Moramo sada da nastavimo sa dobrim igrama. Evidentno je da imamo problema u realizaciji. Stvaramo šanse, ali nam nedostaje koncentracije. Moramo raditi na realizaciji”, kazao je Marinović.

Dodao je da su igrači Borca dobili dosta kartona.

“To se dešava u žaru borbe. Sad nas čekaju dva teška meča: gostovanje Olimpiku i dolazak Širokog na Gradski stadion. Ove dvije pobjede su nam ulile samopouzdanje pa očekujem da nastavim sa sakupljanjem bodova”, kazao je Marinović.

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.

Statistika

Strijelac: 1:0 Subić u 32. minutu

Stadion: Gradski u Banjaluci.

Gledalaca: 2.000.

Sudija: Ilija Živković (Orašje) 7,5.

Žuti kartoni: Žižović, Žeravica, Dujaković (Borac), Pezer, Mišić, Bašić, Bureković (Čelik).

Igrač utakmice: Aleksandar Subić (Borac) 8.

Borac: Avdukić 7,5, Bečelić 7, Đajić 7, Kostić 6,5, Pilipović 6,5, Žeravica 7, Žižović 6,5 (od 70. minuta Radinović -), Grujić 6,5 (od 89. minuta Jović -), Ilić 6,5 (od 72. minuta Dujaković -), Subić 8, Stokić 7.

Čelik: Hinović 7,5, Kazazić 6,5 (od 86. minuta Duvnjak -), Dedić 6, Alispahić 6 (od 67. minuta Kavazović -), Selimović 6,5, Kojić 6,5, Simić 6 (od 77. minuta Popović -), Bureković 6, Pezer 6, Mišić 6,5, Bašić 6.