Perić: Teška utakmica, odlučio finiš

[dropcap]RIŠON LECION[/dropcap] Vršilac dužnosti selektora rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je poslije pobjede nad Izraelom da je uspjeh izboren boljom igrom u završnici susreta.

Srpski rukometaši slavili su večeras na gostujućem terenu rezultatom 26:22, u 2. kolu 4. kvalifikacione grupe za prvenstvo Evrope 2016.

“Utakmica je bila teška, a opet je nismo prelomili kada smo imali prednost od 5-6 razlike. Ipak, čestitam igračima. Mislim da smo finiš utakmice, odnosno poslednjih 15 minuta odigrali najbolje. U tom periodu napravili smo razliku i do kraja rutinski meč priveli kraju. Čestitke zaslužuju i Izraelci za dobru igru”, rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Selektor Izraela, srpski stručnjak Dragan Ðukić, ocijenio je da njegovim zemljacima nije bilo lako da osvoje planirane bodove.

“Mi smo pokušali da odigramo kako njima najmanje odgovara, ali je presudio individualni kvalitet. I pre meča sam rekao da je Srbija favorit broj jedan u našoj grupi, što pokazuje pobeda Crne Gore protiv Islanda. Srbija će se sigurno kvalifikovati na EP. Ako sve bude u redu već aprilu bi mogla da završi posao i počne pripreme za prvenstvo. To bi bilo dobro, jer tako držimo šansu za Rio”, kazao je Ðukić.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama srpski rukometaši igraće krajem aprila sljedeće godine, kada će gostovati selekciji Islanda.

Na prvenstvo Evrope 2016. u Poljskoj plasiraće se po dvije najbolje ekipe iz svake kvalifikacione grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.