Marković ponovo u problemima

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Sve manje vremena je ostalo do prve utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru, u kojoj će rukometaši BiH odmjeriti snage s Islandom, a selektor Dragan Marković opet se susreće s problemima kada su u pitanju igrači na koje može da računa.

Zbog povreda s užeg spiska od 19 igrača otpali su Mirko Mikić iz Borac M:tela, te Vedran Delić i Josip Perić, a sa rezervnog Muhamed Zulfić. Sva trojica su igrači sarajevske Bosne, pišu Nezavisne novine.

Zbog toga je Marković za dvomeč s Islanđanima odlučio da naknadno prijavi još 3 rukometaša. Tako su na uži spisak uvršteni Amir Čakić iz španskog Hihona, Petar Bubalo iz njemačkog Verla i Igor Mandić iz skopskog Metalurga. Na pripremama će biti 20 rukometaša jer je Stefan Janković, mladi srednji bek Borac M:tela, sa rezervnog prebačen na uži spisak reprezentativaca.

Neizvjestan je i nastup iskusnog Mirsada Terzića, beka mađarskog šampiona MKB Vesprema. Međutim, situacija oko njega još nije potpuno jasna. Sve će biti poznato na Fajnal foru Lige šampiona, na kojem Vesprem igra 31. maja i 1. juna u Kelnu. Ukoliko Terzić “preživi” Fajnal for, moglo bi se očekivati da zaigra i protiv Islanđana.

Prvi meč BiH i Islanda biće odigran 7. juna u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić”, a revanš 8 dana kasnije u Rejkjaviku.

Okupljanje bh. rukometaša zakazano je za 1. juni u Sarajevu.