Iranci skrivali adute

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Najubjedljiviju pobjedu prvog dana 46. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju ostvario je poljski Azoti, kojeg sa klupe vodi bh. selektor Dragan Marković.

Oni su u utorak naveče rezultatom 39:28 savladali Iran.

Ovaj ogled Markoviću je, osim za uigravanje tima, poslužio i za upoznavanje Iranaca, koji će biti jedan od protivnika BiH u Grupi B na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015.

“Nije ovo bio pravi Iran, koji će igrati na Svjetskom prvenstvu. Nedostajala su im barem tri ili četiri veoma dobra igrača. Nisu otkrili sve karte, tako da ovo nije pravo ogledalo njihove snage. Međutim, poznajem ih dobro i bez ove utakmice”, kaže Marković. “Veoma mi je drago što smo došli na turnir u Doboju. Prije svega me raduje što je nastavljena tradicija. Sreća pa nije došlo do nekog pomjeranja turnira ili, još gore, otkazivanja. Dobojlije su uspjele da se izbore s katastrofalnom poplavom i spremno dočekaju turnir. Utakmice prvog dana bile su odlične. Smatram da je ovaj turnir uvijek interesantan i kvalitetan bez obzira na to ko igra na njemu. Što se moga tima tiče, polako napredujemo. Imamo još vremena do starta prvenstva i moramo popraviti još neke stvari u našoj igri.”

U preostala dva ogleda Esperansa je savladala Derventu rezultatom 33:26, dok je Tatran Prešov u odbranu naslova pobjednika turnira krenuo silovito protiv Metaloplastike, koju su nadigrali 30:20.

Rezultati

Grupa A

  • Esperansa – Derventa 33:26
  • Tatran Prešov – Metaloplastika 30:20

Grupa B

  • Azoti – Iran 39:28