Derventa “topi” Čelik

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Utakmicama prvog kola u subotu počinje nova sezona Premijer lige BiH za rukometaše, u kojoj će nastupiti 14 klubova.

Za razliku od prošle sezone, kada je igralo 16 klubova, Sloga i Maglaj ne učestvuju, pošto su od Rukometnog saveza BiH dobili dozvolu da zbog majskih poplava propuste ovu sezonu. Takođe, novina je da će se za prvaka boriti samo prvoplasirana ekipa poslije 26 kola, koja će u finalu igrati protiv učesnika regionalne lige i aktuelnog šampiona Borca m:tel u seriji na tri dobijene pobjede.

U novoj sezoni Srpska će imati tri predstavnika – Derventu, Prijedor i Lokomotivu iz Brčkog, koja je izborila plasman u elitu nakon što je odustala Drina iz Zvornika.

Derventa je poprilično promijenila sastav u pauzi između dva prvenstva, a već u prvom kolu dočekuje Čelik, ekipu koja je prošle godine igrala Ligu za prvaka BiH. Rukometaši Prijedora gostuju novajliji u Premijer ligi Slobodi iz Tuzle, a Lokomotiva je sinoć gostovala Gračanici.

Podmlađena ekipa Gračanice u premijernom nastupu u novoj sezoni Premijer lige BiH savladala je tim Lokomotive iz Brčkog rezultatom 36:27.

Statistika

Gračanica – Lokomotiva Brčko 36:27 (17:12)

Gledalaca: 500

Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (Novi Travnik)

Delegat: Samir Suljević (Sarajevo)

Gračanica: Ahmetašević (11 odb.); Sarajlić, Spahić 3, Šaković 2, Mujačić 2, Moralić, Šuša, Alibegović 7, Saračević, Kovačević, Osmanhodžić 8, Avdić (6 odb.), Sumbić 4, Brđanović 2, Hamidović 2, Ilić 6.

Lokomotiva: Mihajlović (17 odb.), Rikanović, Purić 1, Hercegovac 1, Benić 6, Pucar 3, Gvozdenović 1, Božić 7, Ristanić, Mijatović, N. Ristanić, Petrović, Đurkić 3, Mešanović 1, Grab 4.

Parovi prvog kola

Subota:

  • Bosna (V) – Zrinjski (18 časova)
  • Krivaja – Izviđač (19)
  • Sloboda – Prijedor (19)
  • Derventa – Čelik (19)
  • Konjuh – Gradačac (19)
  • Vogošća – Bosna (S) (19)