Latinčić proziva umjesto Jovanovića

[dropcap]ALEKSANDROVAC[/dropcap] Košarkaši Igokee počinju danas pripreme za novu sezonu. Prozivku igrača u dvorani “Nenad Baštinac” izvršiće pomoćni trener Milutin Latinčić, jer strateg Aleksandrovčana Vladimir Jovanović ima obaveza u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore.

Zasad nije poznato s kojim igračkim kadrom će šampion BiH dočekati nastup u ABA ligi. Pod ugovorom su petorica košarkaša – Duško Bunić, Aleksandar Radukić, Mladen Jeremić, Marko Čakarević i Draško Knežević, koji se nalazi na pripremama reprezentacije BiH i propustiće uvodni dio rada u klubu.

“Nekoliko igrača je bilo na probi u prethodnom periodu i vidjećemo ko će potpisati ugovor. O imenima, zaista, ne mogu da pričam u ovom trenutku”, kaže Latinčić.

Pomoćni trener Aleksandrovčana dalje navodi da će prozivci prisustvovati 3 juniora.

“Riječ je o Luki Kovaču i Dejanu Kelečeviću, našim mladim igračima iz Igokee, te Milenku Prediću, koji je do sada igrao u banjalučkom Rukiju”, naglašava Latinčić.

Što se tiče plana rada, Latinčić navodi da će Igokea kompletne pripreme obaviti u Aleksandrovcu i Laktašima.

“Nećemo ići nigdje na bazične pripreme. Jutarnje treninge imaćemo u teretani i na stadionu u Aleksandrovcu, a večernje u Laktašima. Plan je da prvih dvadesetak dana radimo na fizičkoj spremi igrača, a onda na red dolaze kontrolne utakmice. Dakle, prvi test meč bi trebalo da odigramo 5. ili 6. septembra i vidjećemo ko će nam biti rival. Nakon toga trebalo bi da nastupimo na dva turnira, u Sarejevu 19. i 20. septembra i u Poreču 22. i 23. septembra”, dodao je Latinčić.

Šampion BiH će novu sezonu regionalnog takmičenja otvoriti 3. oktobra u Zadru, pišu Nezavisne novine.