Udovičić: Sportom protiv problema

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić poručio je da Srbija pokušava da ostvari što kvalitetniju saradnju u oblasti sporta i omladinske politike sa Republikom Srpskom, ističući da postoji mnogo zajedničkih ideja.

“Mnoge stvari su pokrenute u prethodnom periodu, kao što su pravljenje univerzitetske lige i regionalnih liga za različite sportove. Želimo da aktivno učestvuju sve zemlje regiona, pa i Republika Srpska”, rekao je Udovičić.

Napominjući da je cilj da se prevaziđu granice i mladima približe mogućnosti, Udovičić je istakao da je sport najbolja prilika da se prevaziđu sve dileme.

“Sportisti su naši najbolji ambasadori, jer oni prezentuju svoju zemlju na najbolji mogući način i oni su ti koji mogu da pomere granice i preko noći mogu da prevaziđu probleme”, ocijenio je Udovičić.

Na pitanje da li će se i kada odigrati nedavno otkazana prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija RS i Srbije, koja je trebalo da bude održana 4. septembra, Udovičić je rekao da ne zna odgovor.

Srbija i Crna Gora su juče u Beogradu potpisale memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike.