Tarpiščev u šali nazvao braćom Serenu i Venus Vilijams

[dropcap]MOSKVA[/dropcap] Predsjednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščev rekao je danas da je u šali nazvao braćom američke teniserke Serenu i Venus Vilijams i da ne razumije zašto je kažnjen.

Tarpiščev je suspendovan na godinu dana i kažnjen novčano sa 25.000 dolara jer je na jednoj ruskoj televiziji prošle nedjelje sestre Vilijams nazvao “braćom koju je zastrašujuće i pogledati”, što je WTA ocijenila kao uvredu.

Tarpiščev je za Asošiejted pres na Kupu Kremlja – čiji je on direktor, rekao da je komentare o sestama Vilijams izrekao u jednoj humorističkoj emisiji, kao i da “ne odgovara na glupa pitanja”.

Tarpiščev je nešto ranije u saopštenju koju je izdala Ruska teniska federacija negirao bilo kakvu lošu namjeru, kao i da su njegove izjave bile “istrgnute iz konteksta”.

“Nisam želio svojim riječima nikoga da uvrijedim. Žao mi je što je ova moja šala izazvala toliko pažnje”, rekao je Tarpiščev i dodao da izuzetno poštuje sestre Vulijams koje su “izvanredne sportistkinje koje oličavaju snagu i trajanje”.

WTA je ranije saopštila da će tražiti smjenjivanje Tarpiščeva sa mjesta predsjednika Kupa Kremlja, koji se završava u nedjelju.

Predsjednica WTA Stejsi Elister rekla je da su riječi Tarpiščeva “uvredljive i ponižavajuće i da nemaju mjesta u tenisu”.