Generalka pokazala nedostatke u igri Borca

[dropcap]STARA PAZOVA[/dropcap] Fudbaleri Borca su poraženi u generalnoj provjeri pred start prvenstva od novog ruskog premijerligaša Ufe sa 0:2.

Na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi viđena je dobra fudbalska predstava. Borac je u prvih pola sata utakmice imao nekoliko prilika, preko Joce Stokića, Fedora Predragovića i Siniše Dujakovića, ali one nisu pretvorene u pogodak.

Ufa je povela u 37. minutu golom Ivana Paurevića poslije greške odbrane Banjalučana. Na konačnih 2:0 povisio je Vagiz Galuiuljin u 71. minutu.

“Počeli smo meč dobro i stvorili nekoliko prilika, ali smo onda pali i vidjelo se da je UFA veoma jaka ekipa. Ali, igra iz prvih pola sata obećava pred početak Premijer lige BiH”, izjavio je Slobodan Starčević, sportski direktor Borca, za Glas Srpske.

Miloš Žeravica, bivši fudbaler OFK Beograda i Slobode iz Užica, po svemu sudeći biće novo pojačanje banjalučkog Borca. On bi danas ili sutra trebalo da potpiše ugovor na godinu. Od odlaska Aleksandra Subića u Ufu ili Mladu Boleslav iz Češke, po svemu sudeći, neće biti ništa.

“Taj transfer je daleko od realizacije i Subić bi, po sadašnjoj situaciji, trebalo da ostane član Borca. Načelan dogovor sa Žeravicom je postignut i očekujem da potpiše ugovor. Riječ je o fudbaleru koji može da igra na više pozicija u veznom redu i sigurno će nam dobro doći. Još tragamo za jednim špic igračem”, dodao je Starčević.

U startnoj postavi Ufa našao se dojučerašnji napadač Borca Haris Handžić. On se nije uspio upisati u listu strijelaca i zamijenjen je na poluvremenu, zajedno sa još nekolicinom fudbalera.

Sastav

Banjalučani su susret sa ruskim premijerligašem počeli u sastavu: Avdukić, Dujaković, Đajić, Kostić, Pilipović, Grujić, Radinović, Predragović, Žižović, Malbašić, Stokić. U nastavku susreta još su igrali: Bečelić, Subić, Savić, Ilić, Jović.