Suarez van terena i u igrici

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Simulacije fudbala za konzole su sve vjerodostojnije jer proizvođači igračima pokušavaju da ponude što realniju sliku sporta.

Posljednjih nekoliko godina japanski “Konami” dominirao je igricom “Pro Evolution Soccer”, ali se FIFA u izradi “EA Sportsa” vratila na velika vrata. Dvije kompanije pokušavaju da na sve načine pridobiju mušterije, pa smo tako u prilici da vidimo savršenu grafiku, pokrete, driblinge, dresove, navijače, kopačke… Ipak, ovoga puta “FIFA 15” je otišla korak dalje, pošto je fudbaler Barselone Luis Suarez suspendovan i u igrici.

Baš kao i u realnom životu, Suarezu je zabranjeno igranje do 26. oktobra ove godine!

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je 1. jula Suareza na 4 mjeseca i 9 međunarodnih utakmica pošto je tokom utakmice s Italijom, 24. jula, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija. Takođe, bilo mu je zabranjeno i da trenira s ekipom.

Međutim, Sud za sportsku arbitražu je potom odlučio da je kazna zabrane bavljenja fudbalskim aktivnostima pretjerana, pa mu je dozvoljeno da trenira s klubom i da igra prijateljske mečeve.